Psykologen som "træner"

– Jeg lever af at få det bedste frem i andre mennesker

Jeg brænder for, sammen med dig, at skabe overblik og ny forståelse af din samlede situation. Finde ind til kernen – hvad er det, der driver dig? Hvilke beslutninger skal du træffe? Hvornår skal du gå til højre, hvornår skal du blive stående? Hvad skal der til for at du oplever flere gode dage end dårlige?

Med jævne mellemrum ser jeg mennesker flytte sig ganske betragteligt på det personlige plan. De griber fat i sig selv og investerer energi i at påvirke deres egen udvikling i netop den retning, de drømmer om.

 

Den ene dag er det lederen, som har svært ved at få samarbejdet til at køre med sine kolleger, den næste dag er det den unge studerende, som har mistet gejsten. Eller politimanden, som er ved at brænde ud i et krævende job. Alle har en gang imellem brug for hjælp. Hjælp til at finde ressourcerne i sig selv til at komme videre. Det er min opgave at bidrage til at dette sker – at mennesker finder det bedste i sig selv og faktisk kommer videre.

 

Jeg ved af mange års erfaring, at en forudsætning for at mennesker kommer til at mestre deres udfordringer er, at de selv tager ansvar. Læner man sig tilbage og forventer at blive “fixet” uden selv at stræbe efter løsninger, vil man blive udfordret af min tilgang. Jeg tror på, at det er synergien og samarbejdet, der virker helende og baner vejen for udvikling. Metaforisk sagt, er psykologen at betragte som træneren, der guider, opmuntrer og motiverer sportsmanden – men han spiller ikke kampen for ham.

 

Måske ved du ikke helt selv, hvad dit problem eller din udfordring handler om. Det er helt i orden. Det er noget af det første, vi sammen kaster os over – at få skabt et overblik over din særlige situation. Overblikket giver indsigt i, hvad der er væsentligt, og hvad der er mindre væsentligt for dig. I fællesskab identificerer vi, hvilken hjælp, du har brug for.

 

Jeg har 14 års erfaring som psykologisk konsulent i så forskellige organisationer som bl.a. Prescriba, Falck, Kriminalforsorgen, Forsvaret, NordicMentalCorporation, Rigshospitalet, SOSInternational, DanskRødeKors m.fl. Samarbejdet med blandt andre disse organisationer har givet mig en god faglig ballast, som er højest anvendelig uanset om opgaven er akut og indebærer “blå blink” eller snarere drejer sig om fx stress eller samarbejdsvanskeligheder.

Skriv en kommentar